Caffe Zeko

Objekt posluje već od poslije 1940. godine gdje je za vrijeme rata bio otvoren vrtić za djecu roditelja koji su radili na poljima,kamenolomu,šumi,…

Kasnije oko 1971.godine tadašnja Slovenska firma “Povrtnina” otvara trgovinu i u sklopu malu gostionicu! Pred raspadom Jugoslavije 1988.godine propada i firma “Povrtnina”!

Danica Mihin,trgovac u spomenutoj firmi preuzima objekt u najam i otvorila ugostiteljski objekt. Tada nas je čekal posao velike adaptacije,počevši od zidova,podova i šanka. Najam smo “Vukli” sve do 1998 kada je Danica uz veliku pomoć kredita objekt kupila! Dana 19.01.2004 Danica (mama) nam je poklonila gostionu sa svim pripadajućim inventarom i Sanja Mihin(snaha) postala vlasnica za što smo joj još uvijek i vječno zahvalni!

Tada je uslijedila opet velika adaptacija i to korak po korak kako su nam financijske mogućnosti dopuštale! Godine 2006 izgradili smo veliku zatvorenu terasu kao i vanjsku terasu na što smo osobito ponosni njenim neobičnim interijerom i exterijerom,sve prema ideji Sanje i Mladena Mihin. Danas smo to pretvorili u obiteljski posao gdje nam nekim dijelom pomažu i djeca!

Sa strankama imamo vrhunske odnose,međusobno se poštivamo i djelujemo kao zajednica.Pošto se nalazino na samoj granici,velik broj naših gostiju su Slovenci koji obožavaju sva naša Hrvatska piva kojih imamo u ponudi u velikom broju (oko 17 vrsti)! Gosti su nam već bili poznati pjevači,glumci,zabavljači,kao i osobe iz javnog života.Posebno bih istaknuo: Davor Dretar-Drele,Kralj Češnjaka(Venčeslav Špilak),Vid Balog,Darko Janeš,Rajko Suhodolčan,Kristina Iveković,Ivan Fiolić-Fio,Kristijan Petrovič-Kiki,Krunoslav Čolo i mnogi drugi. Zadnjih godina,za mlade i starije organiziramo party-je sa DJ-em gdje se fešta i pleše do jutarnjih sati!

Toliko o našoj povijesti,slijede slike koje potkrijepljuju kako se to kroz godine i evente odvijalo.

Caffe Zeko kroz povijest